Biztonságtechnikai megoldásainkban a Partner számára testre szabott, optimális kivitelre törekszünk, mely biztosítja a megkövetelt szintű biztonságot, a kellő rugalmasságot és emellett gazdaságos is.

Videorendszerek

A bel- és kültéri kameraképek segítik a vagyonvédelmet, a balesetvédelmet, releváns események után a bizonyítást. Az intelligens képkiértékelés részben kiválthatja az élőerőt, effektív megtakarítást is nyújtva az üzemeltetőnek.

A valósidejű élőképek a professzionális videorendszerek alapfunkcióin túl segíthetik más biztonsági, ill. üzemi rendszerek jelzéseinek verifikálását, ellenőrzését.

Tűzvédelmi rendszerek

A tűzjelző és oltórendszerek telepítését jogszabályok és szabványok írják elő, így nem kerülhetők meg. Ennek megfelelően a tűzriasztásra is szigorú szabályok vonatkoznak. Ennek megfelelően gyakran követelmény a tűzvédelmi és a többi biztonsági rendszer szabványos összekapcsolása.

Riasztórendszerek

A vagyonvédelem egyik alaprendszere a riasztórendszer, mely zárt terek védelmére alkalmas. A korszerű riasztrendszerek vezetékes és vezeték nélküli érzékelőkkel, kezelőkkel működnek. Összekapcsolva a külön videorendszerrel a riasztások értékelése, a hatékonyság, a beavatkozási sebesség, a bizonyítás minősége fokozhatók. A professzionális rendszerek már rendelkeznek speciális érzékelési lehetőségekkel (füst-, gáz-, vízbetörés-érzékelők), ill. IoT funkciókkal is. Olyan területeken ahol nincs külön kamerarendszer, egyes riasztórendszerek kínálnak integrált megfigyelési lehetőségeket is.

Kerítésvédelem

A védendő objektum nagyságától és jellegétől függően szükség lehet a héjvédelem keretében elektronikus kerítésvédelem kiépítésére is, mely lehet önálló, vagy integrálható a risztórendszerbe is. A kerítésvédelemnél szinte minden esetben szükséges az automatizált együttműködés a videorendszerrel, hogy a riasztott szakaszt mutató kép automatikusan felugorjon és verifikálható legyen a riasztás tartalma.

Beléptető rendszerek

A védett területre a beléptető rendszerek a be- és kilépő személyek és járművek elektronikus azonosítását, a jogosultság ellenőrzését végzik, különböző biztonsági fokozatokban. Emellett elláthatnak egyes munkaidő-nyílvántartási funkciókat is. Tipikusan a beléptető rendszerek a mechanikai eszközök (ajtók, kapuk, forgóvillák, sorompók) és az elektronikai azonosítás alapján a vezérlést végzik. A rendszerek tipikusan különbséget tesznek a saját dolgozók, a rendszeresen belépő jogosult partnerek és az eseti vendégek között – típus és jogosultságok szerint is.

Integrált rendszerek

Ha egy, vagy több objektum védelmét több biztonsági rendszer látja el, valamint az üzemeltetés hatékonysága érdekében, célszerű integrált biztonsági rendszert kiépíteni. Ez lehet 24/365 üzemben élőerős kezelésű, teljesen automatizált, vagy vegyes üzemű.

Az integrált rendszerek általában nemcsak a biztonsági és kommunikációs rendszerek kezelését, felügyeletét látják el, hanem az épületfelügyeleti, energiaellátási és egyéb funkciók is integrálhatók.

A közös kijelző és kezelőfeleület jobban képzett kezelőszemélyzetet igényel ugyan, de egyúttal lehetővé teszi, hogy kevesebb személy felügyelje a különféle, az integrált felügyeleti megoldás alatt üzemelő alrendszereket, szükség esetén a koordinált beavatkozást, a folyamatok komplex naplózását.